Footgolf

Nu erbjuder vi även footgolf på Visingsö GK. En sport som Svenska Golfförbundet, har inkluderat i sin verksamhet, som första förbund i världen.

Var med och kvala till SM i Footgolf 1-2 juli på Hinton Golf Club sofiedal, Malmö.

SM kval på Visingsö GK 8 juni

Footgolf är en blandning mellan fotboll och golf och spelas på befintlig golfbana. Det går ut på att sparka en boll från en utslagsplats till ett hål på så få slag som möjligt. Hålen placeras strategiskt i kanterna av fairways med hålkoppar som är ca 50 cm stora. Genom fokus på strategi, enkla regler, spänning, glädje och gemenskap är footgolf en sport som kombinerar det bästa från golfen och fotbollen. Hålen är mellan 25 och 150 meter långa och spelet följer golfreglerna, men med en fotboll och en större hålkopp.Sporten har växt enormt snabbt och i USA finns nu över 400 footgolfbanor och i vårt grannland Norge ett 20-tal.

Det är enkelt. Man betalar bara sin avgift, tar med sig fotboll och går ut och spelar. Det kan inte bli enklare. Banan passar alla åldrar och är en kul utmaning för allt ifrån knattar, inbitna golfare till elitfotbollsspelare. Vi tror att footgolf kan vara en lämplig aktivitet för bl.a. idrottsföreningar, skolklasser och kompisgäng. Footgolf passar även utmärkt som en avkopplande del i olika typer av företagsevent. Footgolfbanan kan även med fördel användas för barn som vill pröva på golf med större boll (tennisboll). Ett snällare sätt att lära sig spela golf.

Footfee

Senior (från 21 år) – 150 kr
Junior (upp till 21) – 50 kr
Bollhyra – Säkrast är att ta med egen boll. Ett fåtal bollar kommer att finnas att hyra för 20 kr/ boll.
Är ni ett sällskap på 20 personer eller fler, kontakta kansliet eller någon i styrelsen för att göra en bokning